8.05.2014

 Лігол

 
Лігол(Ligol) отриманий у 1972 році в Інституті садівництва і квітникарства у Скерневіце від схрещування сортів Лінда і Голден Делішес. У плодоношення вступає рано. Плодоносить дуже рясно.
Дерево середньоросле, з широкопірамідальною середньозагущеною кроною, придатною для веретеноподібного формування. Зимостійкість вища середньої, стійкість до парші та борошнистої роси висока, до бактеріального опіку — ничжа середньої. Цвіте в середні строки. Самобезплідний сорт.
Кращі запилювачі: Айдареда, Глостера, Спартана, Чемпіона, Гала, Голден Делішес, Еверест, Ельстар, Рубін.
Плоди великі, одномірні, округло-конусоподібні, з ребристою верхівкою, зеленувато-жовті та інтенсивним червоно-карміновим розмитим рум’янком майже по всій поверхні. Шкірочка середньої товщини, щільна, гладенька, блискуча. М'якуш кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий ароматний, відмінного кислувато-солодкого смаку.
Знімальна стиглість настає наприкінці вересня.
Зберігання. В звичайному холодильнику плоди зберігаються 5-6 місяців, а регульованому газовому середовищі 6-7 місяців. Помічено достатню зимостійкість сорту, стійкість до грибних захворювань, швидкоплідність, високі товарні та смакові якості плодів.

Немає коментарів:

Дописати коментар