8.05.2014

 Айдаред


Найдаред — сорт американської селекції. Отриманий у 1935 році від схрещування сортів Вагнер і Джонатан.

Дерево середньоросле, з широкоовальною або округлою кроною. Міцні скелетні гілки відходять від стовбура під кутом 35—80°, кінці їхспрямовані догори. Зимостійкість і сприйнятливість до парші середня, до борошнистої роси — вища за середню.
Кращі запилювачі: Елізе, Ельстар, глостер, Голден Делішес, Лігол, Чемпіон. Цвіте в ранні строки і довго. Схильний до са-моплідності.
Плоди переважно більші за середній розмір (145—190 г), одномірні; плоско-округлі, із згладженими ребрами, зеленувато-жовті, з яскраво червоним розмитим або смугасто-розмитим рум'янком на більшій частині поверхні. Шкірочка тонка, щільна, еластична, злегка масляниста, блискуча, з легким восковим нальотом. М’якуш кремовий або світло-кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий; середнього кисло-солодкого смаку (4,0—4,2 бала).
Знімальна стиглість настає на початку жовтня, споживча — у лютому.
Зберігання. В звичайному холодильнику плоди зберігаються 5-6 місяців, а регульованому газовому середовищі 7-8 місяців.Транспортабельність висока. Використовують свіжими та на виготовлення соків.

Немає коментарів:

Дописати коментар