8.05.2014

 Ренет Симиренка

 
Ренет Симиренка – пізньозимовий сорт яблуні. Відібраний П. Симиренком в у 60-ті роки XIX ст. Широко поширений у всіх зонах України.

Дерево середньоросле з широкоокруглою, доволі густою кроною. Міцні нижні скелетні гілки відходять від стовбура під кутом 55—70°, верхні — майже під прямим. Зимостійкість середня, посухостійкість висока. Стійкість до парші та борошнистої роси нижча за середню.
Кращі запилювачі: Айдаред, Голден Делішес, Антонівка кам'яничка. Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Кальвіль донецький.
Плоди середніх та більші середніх розмірів (140—190 г), одномірні, округло-конічні, дещо асиметричні, зелені Шкірочка товста, дуже щільна, еластична, гладенька, блискуча, слабомасляниста. М'якуш білий, з зеленуватим відтінком, щільний, дуже соковитий, ароматний, відмінного гармонійного смаку (4,5—4,6 бала).
Знімна стиглість настає наприкінці вересня — на початку жовтня, споживча — наприкінці грудня.
Зберігання. У холодильнику зберігаються 7—8місяців, не в'янучи. Транспортабельність висока. Використовують переважно у свіжому вигляді, а також для виробництва марочних соків. Сік з плодів цього сорту є також добрим матеріалом для виготовлення столових вин.

Немає коментарів:

Дописати коментар