8.05.2014

 Гала Міч

Гала Міч – один із численних клонів сорту Гала, який уже 35 років широко вирощують у багатьох країнах. Сорт Гала отримано в 1957 році у Новій Зеландії. Сорт привернув увагу садівників, насамперед, раннім вступом у плодоношення, високою та регулярною врожайністю.

Дерево середньоросле, з широкоовальною негустою кроною. Скелетні гілки середньої міцності відходять від стовбура під кутом 45—75°, кінці їх спрямовані догори. Зимостійкість і стійкість до парші середня, до борошнистої роси висока. Водночас сорт дуже сприйнятливий до європейського раку. Цвіте в середньопізні строки. Диплоїд.
Кращі запилювачі: Голден Делішес, Глостер, Фуджі, Айдарет, Елізе, Ельстар.
Плоди середніх розмірів (115—145 г), досить одномірні, округлі або оругло-зрізано-конічні зі слабкою ребристістю на верхівці, жовті зі смугасторозмитим оранжево-червоним рум'янком на більшій частині поверхні. Шкірочка тонка, щільна, суха. М'якуш світло-жовтий, щільний, соковитий, ламкий, відмінного кислувато-солодкого смаку (4,6 бала).
Знімальна стиглість настає в другій декаді вересня, споживча — в листопаді.
Зберігання. В звичайному холодильнику плоди зберігаються 4-5 місяців, а регульованому газовому середовищі 6-7 місяців.Транспортабельність середня. Використовують у свіжому вигляді та на виробництво соків.

Немає коментарів:

Дописати коментар