8.05.2014

 Папіровка

Папіровка — прибалтійський сорт народної селекції. Основний сорт ранньо-літнього строку достигання як у промислових насадженнях, так і в аматорських садах. Швидкоплідний. У плодоношення вступає на третій – четвертий рік після садіння.

Дерево середньоросле. В молодому віці росте інтенсивно й утворює овальну крону. У плодоносних дерев крона широкоовальна або округла, негуста. Скелетні гілки середньої міцності відходять від стовбура під кутом 40—60°. Зимо- та морозостійкість високі. Стійкість до парші та борошнистої роси середня.
Кращі запилювачі: Квінті, Антонівка звичайна, Жорж Кав, Конфетне, Джеймс Грів, Уелсі, Макінтош. Сорт самобезплідний.
Плоди середніх розмірів (110—140 г) і середньої одномірності, сплющено-округлоконічні, зеленувато-жовті з густим восковим нальотом і численними великими підшкірними цитатами. Шкірочка тонка, гладенька, суха. М’якуш білий, нещільний, ніжний, великозернистий, соковитий, доброго кисло-солодкого смаку (4,0—4.2 бала).
Знімальна й споживча стиглість настають у другій — третій декадах липня. Зберігаються 2—3 тижні. Транспортабельність невисока. Використовують у свіжому вигляді, на виробництво сухих порошків, компотів.

Немає коментарів:

Дописати коментар