8.05.2014

 Голден Делішес Рендерс

Голден Делішес Рендерс — високоврожайний голанський клон сорту Голден Делішес. Сорт швидкоплідний, високоврожайний. На відміну від сорту Голден Делішес його клон Голден Делішес Рендерс відрізняється вищою врожайністю, стійкістю до оржавлення плодів та привабливішим зовнішнім виглядом.

Дерево сильноросле, з широкоовальною або округлою середньозагущеною кроною. Середньорозвинуті скелетні гілки відходять від стовбура майже під прямим кутом. Зимостійкість нижча за середню, стійкість до парші та борошнистої роси середня.
Кращі запилювачі: Айдаред, Ельстар, Глостер, Мелроуз, Гала Маст, Флоріна.
Плоди середнього та більше за середній розміру (120—190 г), середньої одномірності, видовжено-округло-конічні, зеленувато-жовті іноді з незначним оранжевим рум'янком. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, гладенька, суха. М'якуш жовтувато-кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний відмінного кислувато-солодкого смаку (4,5—4,6 бала).
Знімна стиглість в першій половині жовтня, споживча — у січні.
Зберігання. У сховищі плоди зберігаються до березня, у холодильнику — до травня. Транспортабельність висока. Використовують переважно у свіжому вигляді.

Немає коментарів:

Дописати коментар